Logo D&L Vochtbestrijding

Vochtproblemen

VochtproblemenHebt u te maken met vochtproblemen? U ben niet de enige. Ons Belgisch klimaat zorgt het grootste deel van het jaar voor een vochtige omgeving. Tel daarbij een vaak gebrekkige woningventilatie en het feit dat een gezin van 4 personen gemiddeld 10 liter waterdamp per dag produceert, en u begrijpt waarom veel gezinnen te kampen hebben met vochtproblemen in huis.

Vochtproblemen: gevolgen

Overtollig vocht in huis manifesteert zich in vele vormen. Het meest voorkomende vochtprobleem is opstijgend vocht. Het vocht wordt als het ware opgezogen door het metselwerk, met vochtige of zelfs natte muren als gevolg. Als u niet ingrijpt tegen vocht in uw muren, kan u last krijgen van volgende vochtgerelateerde problemen:
  • Schimmelvorming: niet alleen ogen schimmels of zwammen op de muren niet echt appetijtelijk, ze kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid
  • Zoutuitbloeiingen en vernietiging van het metselwerk, schrijnwerk en interieur
  • Buitenmuren isoleren slechter: vocht heeft een negatief effect op de isolerende kwaliteiten van uw buitenmuren. Uw muren houden de kou minder goed buiten, met alle gevolgen vandien
  • Geurhinder: schimmelvorming zorgt voor een onaangename muffe geur in huis

Condensatie is een tweede belangrijk vochtprobleem. Tijdens uw dagelijkse bezigheden produceert u onbewust een grote hoeveelheid waterdamp, denk aan douchen, koken, praten, ademen,…  Als de lucht in uw huis niet goed kan circuleren, condenseert die waterdamp op muren, ramen en andere oppervlakken. Een echte broeihaard voor schimmels! Een goede woonhuisventilatie is dus absoluut noodzakelijk.

Vochtproblemen oplossen

Hebt u last van één van bovenstaande vochtproblemen? D&L Vochtbestrijding is al jaren één van de pioniers op het vlak van vochtbestrijding.

 

Gratis diagnose

 
 Bekijk ook onze aanbiedingen voor gevelrenovatie. Prijsvoordelig en energiebesparend.
bel gratis voor vochtproblemen Gratis diagnose vochtbestrijding
 

News & Events

Boris PandzaBoris Pandza, sterspeler Bij KV Mechelen, kwam onlangs signeren bij D&L Vochtbestrijding op Wonen beurs in Mechelen.
» lees meer
 
© 2014 D&L Vochtbestrijding & Ventilatietechniek