jun

Condens in huis is geen goed teken. Op termijn zorgt het voor vochtproblemen en komen er kosten bij kijken. Toch komt het voor in één op vijf gezinswoningen. Voornamelijk in de winter en het najaar ontstaan vochtproblemen, omdat we tijdens die periodes het huis te weinig verluchten. Logisch: het is dan koud buiten, en we willen graag de warmte binnenshuis houden.

Ventileer voldoende

In de winter is het niet altijd even aangenaam om te ventileren. Toch hoef je daarvoor niet noodzakelijk de ramen wagenwijd open te zetten. De meeste ramen hebben ventilatieroosters. Als je die openzet, creëer je zo een gezonde luchtdoorstroming in huis.

Zorg dat waterdamp weg kan

Tijdens het koken, douchen, of wassen creëer je veel vocht. Om dit teveel aan vochtigheid weg te krijgen, gebruik je het best altijd je dampkap tijdens het koken. Zet ook je afzuigsysteem aan tijdens het douchen en wassen. Hang je was altijd buiten op om te drogen, niet binnen in huis.

Je ziet het: deze simpele trucjes verlagen aanzienlijk het vochtgehalte in huis.

Zet de verwarming hoger

Zet ’s winters de verwarming iets hoger om condensatie tegen te gaan. In combinatie met ventilatie voer je zo de warme, vochtige lucht af en laat je de koele, minder vochtige lucht binnen.

Tip: laat  de binnentemperatuur nooit onder de vijftien graden zakken.

Gebruik vochtbestrijders of luchtontvochtigers

Blijft het ondanks alles toch nog vochtig in huis? Of enkel in bepaalde ruimtes waar je moeilijk kunt ventileren? Gebruik dan vochtbestrijders of luchtontvochtigers. Dit apparaat regelt je luchtkwaliteit. Het neemt via speciale kristallen condens, vocht en muffe geuren weg. Vaak verspreiden ze ook zelf een aangename geur. Zo ruikt het altijd aangenaam in huis.

Vochtprobleem in huis?

Blijf er niet mee zitten! Wij pakken het probleem grondig aan. Contacteer ons vandaag nog en vraag vrijblijvend een offerte aan!