apr

Spuitkurk wint almaar meer terrein in de gevelrenovatie. Het is een natuurlijk product dat zich aan elk oppervlak hecht: hout, glas, metaal, steen, beton, … Het ziet er goed uit én beschermt je kwetsbare gevel tegen steenslag, wind en regen, en dat zonder breekwerk! Maar dat is nog niet alles. Ontdek hier de 5 belangrijkste voordelen van spuitkurk.

Spuitkurk als thermische isolatie

Spuitkurk verhoogt de thermische isolatie van je woning. De natuurlijke kurkvezels worden verwerkt tot een emulsie die vervolgens over het geveloppervlak wordt gespoten. De kurk fungeert dan als een soort winterjas voor je woning die de koude buitenhoudt. Op die manier draagt spuitkurk bij tot een energiezuinige woning. Je verwarming moet minder draaien, waardoor zowel je energierekening als je CO2-uitstoot een pak lager uitvallen.

Spuitkurk als geluidsisolatie

De kurklaag houdt niet alleen de koude buiten, ook storende geluiden van buitenaf worden tegengehouden. Woon je in een drukke stadsbuurt? Dan kan spuitkurk er dus voor zorgen dat je binnen toch geniet van aangename stilte.

Spuitkurk is waterdicht

Spuitkurk is 100 procent waterdicht. Met andere woorden: lekken hebben géén kans meer en ook opstijgend vocht behoort tot het verleden. Spuitkurk kan trouwens ook op de binnenmuren worden toegepast.

Brandwerend

In tegenstelling tot wat je misschien denkt – “Kurk is hout en hout brandt goed” – is spuitkurk net brandwerend. Geen zorgen dus dat je zorgvuldig gerenoveerde gevel binnen de kortste keren in lichterlaaie staat. Spuitkurk is niet alleen een efficiënte, maar ook een veilige geveloplossing.

Natuurlijk ademend product

Spuitkurk is een 100 procent natuurlijk product. Er worden geen chemicaliën of toxische producten aan de emulsie toegevoegd. Met andere woorden: met spuitkurk krijg je het beste wat de natuur te bieden heeft.

Nog meer redenen nodig om te kiezen voor spuitkurk? Het materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren en verschillende samenstellingen. Zo heb je altijd het gewenste resultaat.

Contacteer ons vandaag nog voor een offerte.

Gerelateerde artikels

Voorkomt een passende gevelbekleding vochtproblemen?

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 14, 2015 - 11:45
Vochtproblemen in huis los je niet alleen aan binnenkant op. Ook je gevel speelt een rol in de bescherming tegen vocht. Almaar meer mensen verkiezen spuitkurk als beschermende gevelbekleding. Ontdek hoe je spuitkurk inzet om vochtproblemen te voorkomen.

Gevel renoveren: Kies je voor spuitkurk of spouwmuren?

Nieuws
Nederlands
vrijdag, mei 15, 2015 - 11:45

Heb je een verouderde gevel? Dan is het hoog tijd om een gevelrenovatie te laten uitvoeren. Zo ga je het risico op waterschade tegen en verstevig je de isolatie van je woning. Het resultaat? Je wooncomfort stijgt en je energiefactuur daalt. Maar kies je het best voor spuitkurk of de isolatie van je spouwmuren? We vergelijken beide oplossingen.