mei

Vocht krijgt de kans in muren binnen te dringen als er geen waterkerende laag ingebouwd is net boven de waterlijn. De oplossing voor opstijgend vocht ligt dus voor de hand: bouw een waterkerende laag in. En dat is precies waar wij bij DL Vochtbestrijding in gespecialiseerd zijn. Ontdek meer over het probleem.

Opstijgend vocht: bron van vele problemen

Vocht in de muren komt vaak van onderuit. Het grondwater wordt door poreuze stenen aangetrokken en gaat zich van daaruit verspreiden. Er ontstaan schimmels, rotte plekken, de isolatie wordt aangestast en uiteindelijk brokkelt je bezetwerk af en gaat je behangpapier krullen. Maar erger nog: je gezondheid en die van je kinderen gaat eronder lijden. Want een té vochtige woning tast de longen aan. Om nog maar te zwijgen van de aanwezigheid van schimmels en allerhande bacterieën.

Capillairen en hoe opstijgend vocht een halt toe te roepen

Het probleem zit hem in het metselwerk. De poriën van de stenen (capillairen) zuigen het vocht op en verspreiden het. Bij DL Vochtbestrijding kiezen we voor een 4-delige aanpak van opstijgend vocht.

1)      Injecteren van vochtige muren met een vochtwerend product waardoor een einde wordt gebracht aan het capillair opstijgen van vocht.

2)      Verwijderen van aangetast pleisterwerk.

3)      Aanbrengen van speciale muurafwerking die verhindert dat restvocht en hygroscopisch zouten naar het muuroppervlak doorsijpelen.

4)      Herbepleisteren van de behandelde muren.

Doe een beroep op de premies van de overheid

Ook nog goed om te weten, is dat de overheid premies voorziet om vochtproblemen te behandelen. Laat je dus niet tegenhouden door je budget. Opstijgend vocht moet aangepakt worden. Je gezondheid staat namelijk op het spel. Op www.wonenvlaanderen.be vind je meer informatie over de specifieke voorwaarden. Neem zeker eens een kijkje en neem daarna contact op met ons!   

Gerelateerde artikels

Hoe belangrijk is een goede kelderisolatie?

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 21, 2015 - 11:45
Isolatie is hét woontopic van nu. Een goede isolatie is, in combinatie met een degelijk ventilatiesysteem, onmisbaar in een energiezuinige en gezonde woning. Toch vergeten veel mensen om hun kelder aan te pakken, terwijl dit juist een erg vochtgevoelige ruimte is. Hier lees je waarom kelderdichting en kelderisolatie absoluut onmisbaar zijn.

Je droomhuis gevonden? Let op mogelijke vochtproblemen

Nieuws
Nederlands
woensdag, september 9, 2015 - 11:45
In oudere huizen krijg je vaak te maken met vochtproblemen zoals opstijgend vocht, maar ook recente woningen kunnen lijden onder vocht. Maar liefst één op vijf woningen kampt met vervelende vochtproblemen. Op welke mogelijke vochtproblemen moet je letten wanneer je een huis koopt?

Schimmelallergie: schadelijker dan je denkt

Nieuws
Nederlands
vrijdag, augustus 7, 2015 - 11:45
Lopende neus, tranende ogen, jeukende huid of felle niesbuien: het hooikoortsseizoen is weer begonnen en mensen met een allergische aanleg zullen het geweten hebben. Maar niet alle allergische reacties worden veroorzaakt door pollen en stuifmeel. Ook schimmels in vochtige woningen kunnen zware allergieën opwekken.

Vochtproblemen na renovatiewerken: wie is verantwoordelijk?

Nieuws
Nederlands
woensdag, juli 22, 2015 - 11:45
Ondervind je hinder van vochtproblemen nadat je renovatiewerken aan je woning hebt laten uitvoeren? Dan rijst meteen de vraag wie hiervoor verantwoordelijk is, en dus de factuur voor de extra herstelwerken moet betalen. Neem alleszins zo gauw mogelijk contact op met een vochtspecialist om een schadedossier op te stellen.

Hevige onweders op komst? Controleer je huis nadien op vocht!

Nieuws
Nederlands
woensdag, juli 8, 2015 - 11:45
Wie droomt er nu niet van een lange, warme zomer? In ons gematigd zeeklimaat worden hete dagen helaas ook gevolgd door hevig onweer. Zeker in Vlaanderen, met de dichte lintbebouwing, leidt massale regenval al eens tot wateroverlast of overstromingen. Het is dus zeker aan te raden om na periodes van felle onweersbuien je huis te controleren op insijpelend vocht of andere vochtproblemen.