aug
De aankoop of verbouwing van een huis bezorgt meestal de nodige stress. Allerlei zaken hebben je aandacht nodig. Iets wat niet altijd mee in rekening wordt genomen zijn de kleine gebreken van het huis, die soms pas later aan het licht komen. Neem bijvoorbeeld het vaak voorkomende probleem van vochtige muren of het optreden van schimmel. Bepaalde zaken kan je snel al zelf opsporen aan de hand van onderstaande symptonen.
 

Mini tegels of plinten aan de binnenmuur die los komen

Sommige huizen hebben nog kleine tegels / plinten aan de onderkant van de binnenmuur. Hangen die nog goed vast? Loskomende tegels of plinten zijn vaak eerste tekenen van opstijgend vocht.
 

Muren in de kelder

Als er een kelder aanwezig is, bekijk die dan grondig op voorhand wanneer je op huizenjacht gaat. Zit de muur verscholen achter een kast? Probeer toch even een paar zaken te verschuiven om mogelijke schimmel op de muur te detecteren. Het plafond kan ook al veel onthullen.
 

Onderkant van het behangpapier

Zijn er plooien of krullen aanwezig of vormen er zich hier en daar al blaasjes? Ook dat kan meestal duiden op een vochtprobleem. Niet alle vochtproblemen zijn meteen te detecteren. Bovenstaande symptomen zijn echter echte weggevertjes: zaken die snel met het blote oog kunnen waargenomen worden. Zo kan je snel overgaan tot actie. D&L Vochtbestrijding helpt je hierbij met een snelle oplossing op maat. Wij komen ter plaatse een gratis diagnose stellen.
 
Ook met extra vragen of voor een vrijblijvende offerte kan je bij ons terecht.