mei

Heb je een verouderde gevel? Dan is het hoog tijd om een gevelrenovatie te laten uitvoeren. Zo ga je het risico op waterschade tegen en verstevig je de isolatie van je woning. Het resultaat? Je wooncomfort stijgt en je energiefactuur daalt. Maar kies je het best voor spuitkurk of de isolatie van je spouwmuren? We vergelijken beide oplossingen.

De voordelen van een gevelrenovatie met spuitkurk

Spuitkurk is een natuurlijk, duurzaam en ecologisch product. Het is namelijk een emulsie van natuurlijke kurkvezels die op je gevel wordt gespoten. En dat is bij elke soort gevel mogelijk, want spuitkurk hecht zich aan elk oppervlak, of dat nu hout, glas, metaal, steen of beton is. Er is geen breekwerk nodig, want er wordt enkel een laag toegevoegd aan je gevel. Die extra laag geeft je gevel een mooie uitstaling en is beschikbaar in verschillende kleuren en samenstellingen.

Naast het decoratieve aspect, beschermt spuitkurk je gevel ook tegen steenslag, wind en regen. Spuitkurk is namelijk 100% waterdicht. Lekken, opstijgend vocht of schimmel zijn dus verleden tijd. Daarnaast zorgt het ook voor optimale thermische isolatie. De koude blijft buiten en de warmte in je woning gaat niet verloren. Dat is niet alleen positief voor je energiefactuur, ook het milieu heeft er baat bij. Spuitkurk zorgt ook voor geluidsisolatie. De natuurlijke kurkvezels zijn ook brandwerend. Conclusie: Het is een veilige en efficiënte oplossing.

De voordelen van spouwmuren isoleren

Ook het na-isoleren van spouwmuren is een optie bij gevelrenovatie. Een spouwmuur bestaat uit afzonderlijke binnen- en buitenmuren met een luchtlaag (de spouw) tussenin. Die luchtlaag kun je nu isoleren met isolatiematerialen, zoals glaswol, steenwol, PUR schuim of polystyreen korrels. De isolatie wordt langs buiten ingespoten in de spouw, waardoor het uitzicht van de woning niet verandert en je bijna geen last hebt van de werken.

Maar let op: dit proces is niet geschikt voor elke spouwmuur. Zo mogen je spouwmuren niet beschadigd zijn door bijvoorbeeld vorstschade of scheuren. In dat geval is het een beter idee om je buitenmuur met spuitkurk te isoleren of eerst je spouwmuren te laten herstellen.

Wat is de beste optie?

Wij raden je aan om voor een gevelrenovatie- en isolatie met spuitkurk te kiezen. Spuitkurk is namelijk in alle opzichten de beste oplossing: ecologisch, duurzaam, mooi, waterdicht,…

Overtuigd door de voordelen van spuitkurk? Vraag dan gerust een gratis offerte aan of contacteer ons voor meer info.

Gerelateerde artikels

Oude woning met vocht? Speel op zeker met een totaalrenovatie

Nieuws
Nederlands
woensdag, december 2, 2015 - 11:45
Het Belgische woonpatrimonium behoort tot de oudste van Europa. Veel huizen en appartementen zijn sterk verouderd en voldoen niet aan de huidige normen en eisen. Woon jij ook in een oud huis met een povere isolatie en een slechte waterdichting? Overweeg dan een totaalrenovatie die niet alleen de oppervlakkige gebreken aanpakt, maar je hele woning een upgrade geeft.

Plannen om je gevel te renoveren deze zomer?

Nieuws
Nederlands
woensdag, juni 24, 2015 - 11:45
De gevel geeft de eerste indruk van je woning en biedt bescherming tegen de grillen van de natuur. Met de zomer voor de deur is dit de ideale periode om je gevel weer op te frissen of opnieuw te bekleden en isoleren. Heb jij plannen om je gevel deze zomer te renoveren? Dan hebben wij een groene en tegelijk esthetische oplossing voor je!

Comfortabel wonen: drie tips voor duurzame gevelrenovatie

Nieuws
Nederlands
vrijdag, januari 30, 2015 - 14:45

Duurzame gevelrenovatieIs je gevel dringend aan renovatie toe? Dan blijf je maar beter niet bij de pakken zitten. Want een verouderde gevel verhoogt niet alleen het risico op waterschade, hij is ook nefast voor de isolatie van je woning. Met alle gevolgen van dien voor je wooncomfort én je energiefactuur. Ontdek hier hoe duurzame gevelrenovatie je woning de grandeur van weleer bezorgt!

Hoe spuitkurk bijdraagt tot de perfecte gevelrenovatie

Nieuws
Nederlands
maandag, januari 26, 2015 - 14:00

SpuitkurkEen gevel krijgt door de jaren heel wat te verduren. Slagregen, wind, sneeuw, vrieskou, een hittegolf … je gevel incasseert het allemaal. Om je woning er weer als nieuw te laten uitzien, is een gevelrenovatie de perfecte optie. Naast een esthetische meerwaarde heeft een gevelrenovatie met spuitkurk nog heel wat voordelen. Je ontdekt ze hier.

Spuitkurk: 100 % natuurlijke en decoratieve isolatie

Nieuws
Nederlands
zondag, september 21, 2014 - 09:30

Zaakvoerder Christian Lemable is helemaal in de ban van de effecten van spuitkurkisolatie. “Isolerend, decoratief, en puur natuur!” DL Vochtbestrijding -  marktleider in vochtbestrijding, gevelrenovatie en gevelisolatie - is verdeler van spuitkurkisolatie in Antwerpen en Oost-Vlaanderen.