nov

Sommige mensen betalen elke maand een hoge energiefactuur, terwijl anderen slechts een fractie van dat bedrag moeten ophoesten. Hoe dat komt? Uiteraard verbruikt niet iedereen evenveel energie, veel hangt ook af van je woning. Is je huis of appartement goed geïsoleerd of gaat er juist veel warmte verloren door dunne muren, enkel glas en kiertjes? Een belangrijk element dat weleens wordt vergeten, is de gevelisolatie. Wie een gevelrenovatie met spuitkurk laat uitvoeren, kan tot een derde besparen op zijn energiefactuur.

Het belang van gevelisolatie

Al enkele decennia is isolatie een vanzelfsprekend onderdeel van het bouwproces. Architecten en aannemers houden veel rekening met de isolatiewaarde van nieuwe gebouwen. Het is immers de bedoeling dat een nieuwe woning energiezuinig is. Dankzij goeie isolatie blijft de warmte ’s winters binnen en ’s zomers buiten, en moet je dus veel minder verwarmen en afkoelen. Het spreekt voor zich dat isolatie over veel meer gaat dan alleen de spouwmuren: ook vloeren, daken en ramen worden almaar beter geïsoleerd.

Gevelrenovatie: de troeven van spuitkurk

Er zijn verschillende methodes om een gevel te renoveren en tegelijk te isoleren. Bij huizen zonder spouwmuur wordt vaak een nieuwe laag isolatiemateriaal (zoals glaswolplaten) aangebracht aan de buitenkant van de muur, die daarna wordt afgeschermd met een nieuw façade uit kunststof, hout of baksteen. Deze methode heeft echter z’n beperkingen, en is lang niet overal toepasbaar.

Spuitkurk is een alternatief met universele toepasbaarheid. Het wordt met een textielspuitmachine op de gevel gespoten en hecht zich probleemloos aan alle oppervlaktes. Maar dat is lang niet het enige voordeel van spuitkurk. Spuitkurk is:

  • van natuurlijke isolerend,
  • milieuvriendelijk,
  • thermisch isolerend,
  • akoestisch isolerend,
  • waterdicht,
  • brandwerend,
  • barstwerend,
  • vuilafstotend,
  • en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Premie voor gevelrenovatie

Omdat ook de overheid het belang van een degelijke gevelisolatie erkent, rijken de netbeheerders een doelgerichte premie uit. Als je investeert in de na-isolatie van een buitenmuur door een aannemer, ontvang je een premie ter ondersteuning van de kosten. Die premie bedraagt 15 euro per vierkante meter muuroppervlakte.

Kies je ervoor om je gevelrenovatie en -isolatie toe te vertrouwen aan de experts van DL Vochtbestrijding, dan maak je aanspraak op deze premie. Bovendien bespaar je zo heel wat op je energiefactuur. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang een offerte op maat.