jul

Wie droomt er nu niet van een lange, warme zomer? In ons gematigd zeeklimaat worden hete dagen helaas ook gevolgd door hevig onweer. Zeker in Vlaanderen, met de dichte lintbebouwing, leidt massale regenval al eens tot wateroverlast of overstromingen. Het is dus zeker aan te raden om na periodes van felle onweersbuien je huis te controleren op insijpelend vocht of andere vochtproblemen.

Hoe herken ik vochtproblemen?

Er zijn verschillende elementen die je waarschuwen als je huis last ondervindt van vochtproblemen: natte plekken op de muur, afbrokkelende verf en loskomend behang zijn vaak de eerste signalen. Als het vocht vrij spel blijft krijgen, ontstaat er in een volgende fase schimmelvorming. Schimmels zijn uiterst schadelijk voor je woning en je gezondheid: naast muffe geuren bestaat het risico op schimmelallergie.

Een efficiënte controle: voorkomen is beter dan genezen

Als je bovenstaande verschijnselen opmerkt, is de omvang van het vochtprobleem vaak al vrij groot. Vocht kan ook in een vroeger stadium ontdekt en bestreden worden, zonder dat je al geconfronteerd wordt met de eerste concrete signalen. Controleer gevoelige plaatsen als de kelder en de gevel op mogelijke insijpelend of opstijgend water.

Een vochtdiagnose: pak het probleem bij de wortel aan

Merk je toch de eerste signalen van vochtproblemen op? Of is de toestand zelfs al vrij ernstig? Dan is het tijd om het vocht professioneel te laten bestrijden. Daarbij is het belangrijk om eerst een grondige diagnose uit te voeren.

Via een intensieve analyse kunnen vochtprofessionals het vochtprobleem lokaliseren en identificeren. Om vocht efficiënt te bestrijden, moet je namelijk weten wat de exacte oorzaak is. Op basis van die diagnose kan de juiste behandeling gekozen worden (muren injecteren, gevelbehandeling, kelderdichting, …).

Interesse om je huis te laten controleren op mogelijke vochtproblemen? Contacteer DLVochtbestrijding voor een gratis diagnose.

Gerelateerde artikels

Oude woning met vocht? Speel op zeker met een totaalrenovatie

Nieuws
Nederlands
woensdag, december 2, 2015 - 11:45
Het Belgische woonpatrimonium behoort tot de oudste van Europa. Veel huizen en appartementen zijn sterk verouderd en voldoen niet aan de huidige normen en eisen. Woon jij ook in een oud huis met een povere isolatie en een slechte waterdichting? Overweeg dan een totaalrenovatie die niet alleen de oppervlakkige gebreken aanpakt, maar je hele woning een upgrade geeft.

Ventileer ook op koude dagen en nachten

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 28, 2015 - 11:45
Iedereen is overtuigd van het belang van een goede isolatie, zeker in de winter. Ventilatie is voor veel mensen minder vanzelfsprekend. Als het buiten koud is, hou je je ramen en deuren dicht, toch? Vergis je niet: ook in de winter is ventilatie van het grootste belang …

Je droomhuis gevonden? Let op mogelijke vochtproblemen

Nieuws
Nederlands
woensdag, september 9, 2015 - 11:45
In oudere huizen krijg je vaak te maken met vochtproblemen zoals opstijgend vocht, maar ook recente woningen kunnen lijden onder vocht. Maar liefst één op vijf woningen kampt met vervelende vochtproblemen. Op welke mogelijke vochtproblemen moet je letten wanneer je een huis koopt?

Schimmelallergie: schadelijker dan je denkt

Nieuws
Nederlands
vrijdag, augustus 7, 2015 - 11:45
Lopende neus, tranende ogen, jeukende huid of felle niesbuien: het hooikoortsseizoen is weer begonnen en mensen met een allergische aanleg zullen het geweten hebben. Maar niet alle allergische reacties worden veroorzaakt door pollen en stuifmeel. Ook schimmels in vochtige woningen kunnen zware allergieën opwekken.

Vochtproblemen na renovatiewerken: wie is verantwoordelijk?

Nieuws
Nederlands
woensdag, juli 22, 2015 - 11:45
Ondervind je hinder van vochtproblemen nadat je renovatiewerken aan je woning hebt laten uitvoeren? Dan rijst meteen de vraag wie hiervoor verantwoordelijk is, en dus de factuur voor de extra herstelwerken moet betalen. Neem alleszins zo gauw mogelijk contact op met een vochtspecialist om een schadedossier op te stellen.