okt

Isolatie is hét woontopic van nu. Een goede isolatie is, in combinatie met een degelijk ventilatiesysteem, onmisbaar in een energiezuinige en gezonde woning. Toch vergeten veel mensen om hun kelder aan te pakken, terwijl dit juist een erg vochtgevoelige ruimte is. Hier lees je waarom kelderdichting en kelderisolatie absoluut onmisbaar zijn.

Het belang van kelderdichting

Een vaak voorkomend probleem in de kelder is insijpelend vocht. Je kelder staat eigenlijk constant onder druk van het grondwater. Als je muren of vloer hier niet tegen bestand zijn, zal er water infiltreren. Dat is niet alleen vervelend wanneer je je kelder gebruikt als berging of opslagruimte. Het bedreigt ook de structurele gezondheid van je woning. Bovendien kan het vocht opstijgen in je muren, zodat het probleem zich niet langer tot je kelder beperkt …

De meest passende kelderdichting is afhankelijk van de omvang van het vochtprobleem in je woning. De expert van DL Vochtbestrijding analyseert het probleem en houdt daarbij rekening met het grondwaterpeil en de stabiliteit van de bodem. Je kelder dichten begint met het waterdicht cementeren van de keldermuren op basis van snel drogende cement en waterdichtingsmortel. Dit is slechts een van de mogelijke behandelingen.

Isoleren en ventileren

Minstens even belangrijk is een goede isolatie van je keldermuren én -plafond. Met waterafstotend isolatiemateriaal kun je je keldermuren prima isoleren. Vergeet zeker ook het plafond niet. Hoewel de kelder door zijn ligging in de koele grond meestal koud blijft, is het niet de bedoeling dat de warmte van je leefruimtes verloren gaat doordat de vloer slecht geïsoleerd is.

Denk ten slotte ook aan de ventilatie van je kelderruimte. Elke ruimte die goed geïsoleerd is en waar zelfs maar een kleine hoeveelheid vocht aanwezig is, moet goed verlucht worden. Anders ontstaan er vochtproblemen.

Kelderisolatie: professioneel advies

Interesse om jouw kelder permanent en op een vakkundige manier te dichten? Neem dan snel contact op met DL Vochtbestrijding. Onze expert stelt een vrijblijvende, gratis diagnose van het vochtprobleem in je woning. Dankzij een accurate diagnose kunnen we het probleem gericht aanpakken.

Gerelateerde artikels

Vocht in je (wijn)kelder? Laat je wijn niet bederven!

Nieuws
Nederlands
woensdag, december 9, 2015 - 11:45
Nogal wat mensen bewaren wijn in hun kelder. Terecht, want wijn bewaar je het best in een stille en donkere ruimte met een stabiel binnenklimaat. Maar hoe zit het juist met de vochtigheidsgraad van een wijnkelder? Lees verder en ontdek in welke omstandigheden je je wijncollectie optimaal bewaart.

Hevige onweders op komst? Controleer je huis nadien op vocht!

Nieuws
Nederlands
woensdag, juli 8, 2015 - 11:45
Wie droomt er nu niet van een lange, warme zomer? In ons gematigd zeeklimaat worden hete dagen helaas ook gevolgd door hevig onweer. Zeker in Vlaanderen, met de dichte lintbebouwing, leidt massale regenval al eens tot wateroverlast of overstromingen. Het is dus zeker aan te raden om na periodes van felle onweersbuien je huis te controleren op insijpelend vocht of andere vochtproblemen.

Hoe voorkom je vochtproblemen in de kelder?

Nieuws
Nederlands
woensdag, april 29, 2015 - 17:00

De kelder is de ruimte bij uitstek waar we onze spullen stockeren die we nergens anders kwijt kunnen. Daarnaast gebruiken we de koele ruimte ook als opslagplaats voor allerlei voeding en drank. In het licht daarvan is het uitermate belangrijk dat de kelder droog is. Schimmel is nefast, zeker in een ruimte waar voeding wordt bewaard. Daarom geven we je enkele tips om vochtproblemen in de kelder te voorkomen.

Schimmel in huis? Pak het probleem grondig aan!

Nieuws
Nederlands
vrijdag, januari 23, 2015 - 14:00

Schimmel in huisHeb je schimmel ontdekt in de kelder of, erger nog, in een van de leefruimtes in huis? Dan is het zaak het probleem snel aan te pakken en bovenal grondig, want met een oppervlakkige aanpak bereik je op de lange termijn helemaal niets. De schimmel zal dan hoogstwaarschijnlijk opnieuw opduiken, en je kan weer van vooraf aan beginnen.

“De crisis dwong ons om creatief te zijn”

Nieuws
Nederlands
woensdag, september 24, 2014 - 09:45
50.000 wagens passeren ’s morgens en ’s avonds langs de hoofdzetel van DL Vochtbestrijding, pal naast de A12 ter hoogte van Aartselaar. Tel daarbij de 19.000 klanten die het bedrijf sinds de oprichting in 2005 mocht toevoegen aan zijn database en u begrijpt het enorme potentieel dat Christian Lemable en zijn vrouw Seka Dobric dag in dag uit in goede banen leiden. “We zouden nog veel harder kunnen groeien.”