jan

Injectiegel opstijgend vochtHeeft uw woning te kampen met opstijgend vocht? Dan komt het er eerst en vooral op aan om de onderliggende oorzaak te vinden. Dat kan gaan van een ontbrekende vochtbarrière in oudere woningen tot constructieslordigheden in nieuwbouwpanden. Opstijgend vocht is dan ook een veelvoorkomend probleem, waar gelukkig iets aan te doen valt. Ontdek hier hoe we bij DL Vochtbestrijding opstijgend vocht voorgoed een halt toeroepen.

Opstijgend vocht vergt een totaalaanpak

Opstijgend vocht wegmoffelen met wat oplapwerk, dat is om problemen vragen. Het vocht kan dan wel heel even verdwenen lijken, maar niets is minder waar. Voor u het weet, begint de bepleistering weer af te bladderen en zijn de schimmels hardnekkiger dan ooit tevoren. Wilt u definitief komaf maken met opstijgend vocht, dan is een totaalaanpak door een vochtprofessional onontbeerlijk. Bij DL Vochtbestrijding bestaat die uit vier stappen:

  • Injecteren van vochtige muren met een vochtwerende gel. Dit stopt de capillaire opstijging van water in de muur.
  • Verwijderen van aangetast pleisterwerk.
  • Aanbrengen van een speciale muurafwerking die verhindert dat restvocht en hygroscopische zouten naar het muuroppervlak doorsijpelen.
  • Herbepleisteren van de behandelde muren.

Waarom de DL methode wél effect heeft

Bovenstaand stappenplan wordt door meerdere vochtbestrijdingsfirma’s toegepast, maar helaas niet altijd even succesvol. Dat kan te maken hebben met verschillende factoren: een verkeerde diagnose, minderwaardige vochtbestrijdingsproducten, inschattingsfouten, …

Bij DL Vochtbestrijding geven we maar liefst dertig jaar garantie op het eindresultaat, en dat doen we niet zomaar. Onze aanpak resulteert altijd in een duurzame langetermijnoplossing dankzij volgende ingrediënten:

  • De juiste diagnose door ervaren experts.
  • Een stapsgewijze aanpak.
  • Injectie met een innovatieve en superieure gel.

Zaakvoerder Christian Lemable: “Om definitief komaf te maken met opstijgend vocht, doen we een beroep op onze eigen gel, die we injecteren. Deze DL 85% Injectie Gel is WTCB- en ATG-gekeurd en behoort tot de absolute top in zijn segment.”

Gerelateerde artikels

Hoe belangrijk is een goede kelderisolatie?

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 21, 2015 - 11:45
Isolatie is hét woontopic van nu. Een goede isolatie is, in combinatie met een degelijk ventilatiesysteem, onmisbaar in een energiezuinige en gezonde woning. Toch vergeten veel mensen om hun kelder aan te pakken, terwijl dit juist een erg vochtgevoelige ruimte is. Hier lees je waarom kelderdichting en kelderisolatie absoluut onmisbaar zijn.

Je droomhuis gevonden? Let op mogelijke vochtproblemen

Nieuws
Nederlands
woensdag, september 9, 2015 - 11:45
In oudere huizen krijg je vaak te maken met vochtproblemen zoals opstijgend vocht, maar ook recente woningen kunnen lijden onder vocht. Maar liefst één op vijf woningen kampt met vervelende vochtproblemen. Op welke mogelijke vochtproblemen moet je letten wanneer je een huis koopt?

Schimmelallergie: schadelijker dan je denkt

Nieuws
Nederlands
vrijdag, augustus 7, 2015 - 11:45
Lopende neus, tranende ogen, jeukende huid of felle niesbuien: het hooikoortsseizoen is weer begonnen en mensen met een allergische aanleg zullen het geweten hebben. Maar niet alle allergische reacties worden veroorzaakt door pollen en stuifmeel. Ook schimmels in vochtige woningen kunnen zware allergieën opwekken.

Vochtproblemen na renovatiewerken: wie is verantwoordelijk?

Nieuws
Nederlands
woensdag, juli 22, 2015 - 11:45
Ondervind je hinder van vochtproblemen nadat je renovatiewerken aan je woning hebt laten uitvoeren? Dan rijst meteen de vraag wie hiervoor verantwoordelijk is, en dus de factuur voor de extra herstelwerken moet betalen. Neem alleszins zo gauw mogelijk contact op met een vochtspecialist om een schadedossier op te stellen.

Hevige onweders op komst? Controleer je huis nadien op vocht!

Nieuws
Nederlands
woensdag, juli 8, 2015 - 11:45
Wie droomt er nu niet van een lange, warme zomer? In ons gematigd zeeklimaat worden hete dagen helaas ook gevolgd door hevig onweer. Zeker in Vlaanderen, met de dichte lintbebouwing, leidt massale regenval al eens tot wateroverlast of overstromingen. Het is dus zeker aan te raden om na periodes van felle onweersbuien je huis te controleren op insijpelend vocht of andere vochtproblemen.