jan

SpuitkurkEen gevel krijgt door de jaren heel wat te verduren. Slagregen, wind, sneeuw, vrieskou, een hittegolf … je gevel incasseert het allemaal. Om je woning er weer als nieuw te laten uitzien, is een gevelrenovatie de perfecte optie. Naast een esthetische meerwaarde heeft een gevelrenovatie met spuitkurk nog heel wat voordelen. Je ontdekt ze hier.

Een nieuwe look voor je gevel

Spuitkurk is een decoratieve bescherming voor je buitenmuren. Het wordt gemaakt op basis van natuurlijke kurkkorrels, acrylaathars op waterbasis, oliën en pigmenten. Je hebt keuze tussen diverse kleuren spuitkurk. De korrel van de kurk geeft een mooi, elastisch effect. Het is het ideale product om je gevel een nieuwe look te geven. Bang dat het niet past bij jouw gevel? Goed nieuws: spuitkurk hecht op alle materialen, van steen over beton tot ijzer en glas.

Spuitkurk als gevelisolatie

Een bijkomend voordeel van spuitkurk is dat het een goede thermische isolatiewaarde heeft. Hierdoor is er een sterke reductie van koudebruggen. Iets wat je zeker en vast zal voelen in je portemonnee, want je bespaart heel wat energie. Daarnaast is kurk waterafstotend maar waterdamp-open, dit voorkomt condens- en vochtproblemen. Ook is spuitkurk brandwerend en onderhoudsvrij. Spuitkurk geeft dus niet enkel je gevel een nieuw zicht, het geeft je woning ook een upgrade.

Puur natuur

Dat is nog niet alles, spuitkurk is een duurzaam en ecologisch product. Je kan dus op een puur natuurlijke wijze je woning een volledige make-over geven. De natuurlijke kurkvezels worden verwerkt tot een emulsie en met een spuitmachine op de ondergrond gespoten. Hierdoor kan er snel en accuraat gewerkt worden, zonder dat er ingeboet wordt aan kwaliteit. In no-time ziet je gevel er als nieuw uit en heeft je woning er een extra isolatielaag bij!

Gerelateerde artikels

Oude woning met vocht? Speel op zeker met een totaalrenovatie

Nieuws
Nederlands
woensdag, december 2, 2015 - 11:45
Het Belgische woonpatrimonium behoort tot de oudste van Europa. Veel huizen en appartementen zijn sterk verouderd en voldoen niet aan de huidige normen en eisen. Woon jij ook in een oud huis met een povere isolatie en een slechte waterdichting? Overweeg dan een totaalrenovatie die niet alleen de oppervlakkige gebreken aanpakt, maar je hele woning een upgrade geeft.

Plannen om je gevel te renoveren deze zomer?

Nieuws
Nederlands
woensdag, juni 24, 2015 - 11:45
De gevel geeft de eerste indruk van je woning en biedt bescherming tegen de grillen van de natuur. Met de zomer voor de deur is dit de ideale periode om je gevel weer op te frissen of opnieuw te bekleden en isoleren. Heb jij plannen om je gevel deze zomer te renoveren? Dan hebben wij een groene en tegelijk esthetische oplossing voor je!

Gevel renoveren: Kies je voor spuitkurk of spouwmuren?

Nieuws
Nederlands
vrijdag, mei 15, 2015 - 11:45

Heb je een verouderde gevel? Dan is het hoog tijd om een gevelrenovatie te laten uitvoeren. Zo ga je het risico op waterschade tegen en verstevig je de isolatie van je woning. Het resultaat? Je wooncomfort stijgt en je energiefactuur daalt. Maar kies je het best voor spuitkurk of de isolatie van je spouwmuren? We vergelijken beide oplossingen.

Comfortabel wonen: drie tips voor duurzame gevelrenovatie

Nieuws
Nederlands
vrijdag, januari 30, 2015 - 14:45

Duurzame gevelrenovatieIs je gevel dringend aan renovatie toe? Dan blijf je maar beter niet bij de pakken zitten. Want een verouderde gevel verhoogt niet alleen het risico op waterschade, hij is ook nefast voor de isolatie van je woning. Met alle gevolgen van dien voor je wooncomfort én je energiefactuur. Ontdek hier hoe duurzame gevelrenovatie je woning de grandeur van weleer bezorgt!

Spuitkurk: 100 % natuurlijke en decoratieve isolatie

Nieuws
Nederlands
zondag, september 21, 2014 - 09:30

Zaakvoerder Christian Lemable is helemaal in de ban van de effecten van spuitkurkisolatie. “Isolerend, decoratief, en puur natuur!” DL Vochtbestrijding -  marktleider in vochtbestrijding, gevelrenovatie en gevelisolatie - is verdeler van spuitkurkisolatie in Antwerpen en Oost-Vlaanderen.