jan

Hebt u net een nieuwe woning gekocht of gerenoveerd? Dan hebt u wellicht een heilige schrik voor opstijgend vocht. Dit vochtprobleem brengt dan ook heel wat ellende met zich mee. Denk maar aan schimmelvorming, loslatend behang en allerlei andere ongemakken die uw wooncomfort én uw gezondheid in het gedrang brengen. Gelukkig valt opstijgend vocht wel degelijk te bestrijden. Met een efficiënte behandeling en dito eindafwerking straalt uw muur als nooit tevoren. Ontdek hier alvast enkele belangrijke tips!

Opstijgend vocht? Pak eerst de oorzaak aan

Kampt uw woning met opstijgend vocht? Dan heeft het geen enkel nut om het probleem alleen oppervlakkig aan te pakken door bijvoorbeeld snel opnieuw te gaan bepleisteren. Zo bestrijdt u namelijk alleen de symptomen, niet de oorzaak. Wie opnieuw een mooie en kwalitatieve muur wil, moet de kern van het probleem aanpakken. En dat kan alleen aan de hand van een objectieve diagnose door een ervaren expert. Die stap houden we bij DL Vochtbestrijding erg laagdrempelig. Sterker nog: een vochtdiagnose is bij ons honderd procent vrijblijvend én gratis!

Een stapsgewijze behandeling

Eens de diagnose gesteld, kunnen we overgaan tot de eigenlijke bestrijding van het opstijgend vocht. De behandeling bestaat uit volgende stappen:

  • Injecteren van vochtige muren met een vochtwerend product. Dit stopt de capillaire opstijging van water in de muur.
  • Verwijderen van aangetast pleisterwerk.
  • Aanbrengen van een speciale muurafwerking (folie) die voorkomt dat restvocht en hygroscopische zouten naar het muuroppervlak doorsijpelen.
  • Herbepleisteren van de behandelde muren.

Het moge duidelijk zijn: een geslaagde afwerking is alleen mogelijk als u de zouten in de muur gaat bestrijden. Die zitten in de oude bezetting en worden meegezogen uit de grond. Om die zouten te ‘bufferen’, doen we bij DL Vochtbestrijding een beroep op een zelf ontwikkelde folie. Die geeft doorsijpelende zouten geen kans. Na installatie gaan we alles opnieuw bezetten, bovenop de folie. Uw muur oogt achteraf zo goed als nieuw!

Kies voor vakwerk

Opstijgend vocht behandelen en de muur in ere herstellen is precisiewerk. Als u niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan, is het een must om met vakmensen in zee te gaan. Bij DL Vochtbestrijding staan we voor een perfect eindresultaat. En met onze jarenlange garantie slaapt u weer op beide oren!