sep

Zaakvoerder Christian Lemable is helemaal in de ban van de effecten van spuitkurkisolatie. “Isolerend, decoratief, en puur natuur!” DL Vochtbestrijding -  marktleider in vochtbestrijding, gevelrenovatie en gevelisolatie - is verdeler van spuitkurkisolatie in Antwerpen en Oost-Vlaanderen.

Goed isoleren is belangrijk. Voor het milieu, maar ook voor de energiefactuur. Wie zijn dak en muren goed isoleert, kan zelfs tot 60% energie besparen. Een nieuwe manier van isoleren en renoveren van gevels, daken en (binnen)muren is de spuitkurkmethode. Christian Lemable: “Kurk is een 100% natuurlijk, duurzaam en ecologisch product.  Kurk biedt thermische en geluidsisolatie, het ademt, is brandwerend en waterdicht. Er zijn geen chemicaliën of toxische producten in het spel, dit is gewoon het beste uit de kracht van de natuur. Ook de isolatiewaarde van kurk neemt nauwelijks af in de tijd, dat is het voordeel van een natuurlijk product.”

Toepassingen

De spuitkurk van DL kan worden aangebracht op gevels en muren en hecht zich aan alle oppervlaktes: zowel hout, glas, metaal, steen als beton. “De natuurlijke kurkvezels worden verwerkt tot een emulsie en worden, door middel van een spuitmachine, op de ondergrond gespoten,” zegt Christian Lemable. “Dankzij deze techniek kunnen we zeer accuraat en snel werken, zonder kwaliteit te verliezen. Behalve gevels en muren kunnen bijvoorbeeld ook industriële daken, tanken, silo’s, containers en zelfs de camionetten worden geïsoleerd. Spuitkurk kan ook dienen als  bescherming en herstelling van buitenlagen van roofing.”  

Mooi en decoratief

Spuitkurk is verkrijgbaar in decoratieve kleuren, de korrel geeft een mooi  esthetisch uitzicht. “Op de binnenmuren werken we met spuitkurk met een zachtere korrelstructuur wat voor een fijner zijde-effect zorgt.”

Bron: Antwerpen Magazine - nummer 66.