jul

Tot 31 december 2015 geldt er een verlaagd btw-tarief van 6% voor renovatiewerken aan woningen tussen vijf en tien jaar oud. Vanaf 1 januari 2016 stijgt dit percentage naar 21%. Start dus zeker op tijd met eventuele renovatieplannen!

Verlaagd btw-tarief voor innovatiewerken

Wie renovatie- en/of herstellingswerken aan zijn privéwoning laat uitvoeren, geniet van een verlaagd btw-tarief van 6% (in plaats van 21%). Om deze fiscaal gunstige maatregel te kunnen toepassen, moeten wel een aantal voorwaarden vervuld zijn:

  • De woning wordt uitsluitend gebruikt als privéwoning (of slechts een bijkomstig gedeelte ervan dient om je beroep uit te oefenen).
  • De woning is minstens vijf jaar oud of werd minstens vijf jaar geleden voor het eerst in gebruik genomen.
  • De werken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker (eigenaar of huurder) gefactureerd.
  • De renovatiewerken hebben betrekking op de woning zelf.

Vanaf 2016: stijging van het btw-tarief voor woningen tussen 5 en 10 jaar oud

Vanaf 1 januari 2016 worden de huidige btw-percentages op renovatiewerken aangepast. Het verminderde tarief van 6% geldt dan nog alleen voor renovatiewerken of verbouwingen aan woningen van minstens tien jaar oud. Voor woningen tussen vijf en tien jaar oud stijgt het btw-tarief naar 21%. Woningen jonger dan vijf jaar blijven automatisch onder de 21%-norm vallen. De regering zal wel nog overgangsmaatregelen voorzien, zodat eigenaars hun verbouwingsdossiers tijdig kunnen indienen. Start dus zeker op tijd met eventuele renovatiewerken als je nog van het fiscale gunsttarief wil genieten.

Een totaalrenovatie: de oplossing voor vochtproblemen

Last van vochtproblemen in je huis? De totaalrenovatie van DLVochtbestrijding biedt de oplossing. Onze totaalrenovatie omvat zowel een gevelrenovatie als een kelderdichting. Op die manier bestrijden we vocht en schimmelvorming in je woning op de langere termijn.

Interesse? Neem dan snel contact met ons op. Als je nog dit jaar opteert voor totaalrenovatie, kun je onze scherpe prijzen combineren met een verlaagd btw-tarief. Dubbele winst dus voor je portemonnee!