aug

Heb je vochtproblemen in je woning? En ben je van plan om het opstijgend vocht te laten behandelen en je gevel te bewerken? Dan heb je mogelijk recht op de Vlaamse verbeteringspremie.

De Vlaamse verbeteringspremie

Wie kleine verbouwings- of renovatiewerken aan zijn woning uitvoert, heeft in bepaalde gevallen recht op de Vlaamse verbeteringspremie. Concreet gaat het om werken aan het dak, het buitenschrijnwerk, de elektriciteit, de verwarming, het sanitair of de gevel. Ook werken in het kader van vochtbestrijding of de uitbreiding van de woning komen hiervoor in aanmerking.

Er gelden wel enkele voorwaarden om recht te hebben op de Vlaamse verbeteringspremie. Zo moet je woning minstens 25 jaar oud zijn en bedraagt je gezinsinkomen maximaal 29.030 euro (+1.510 euro per persoon ten laste). Extra informatie vind je terug op de website van de Vlaamse regering.

De Vlaamse verbeteringspremie voor de behandeling van vochtproblemen

De Vlaamse verbeteringspremie wordt ook toegekend bij werken aan de gevel of het tegenhouden van opstijgend vocht. Voor gevelwerken heb je recht op 1.500 euro. De premie voor het behandelen van optrekkend muurvocht omvat 750 euro.

Het bestrijden van opstijgend vocht in binnen- en buitenmuren gebeurt door middel van onderkapping, het plaatsen van een waterkerende laag of het injecteren van de muren met speciale, vochtwerende producten.

De Vlaamse renovatiepremie en de energiepremies

Plan je grote renovatiewerken? Dan heb je eventueel recht op de Vlaamse renovatiepremie. Let wel op dat deze premie dit jaar vervangen wordt door een belastingvoordeel. Om die reden kun je momenteel geen renovatiepremie aanvragen.

Naast de premies van de overheid bestaan er ook verschillende energiepremies die via de netbeheerders (Eandis en Infrax) worden toegekend. Deze premies focussen zich wel hoofdzakelijk op isolatiewerken. Vanaf 2016 wordt een aantal van de premies mogelijk ook afgebouwd.

Gerelateerde artikels

Vlaamse renovatiepremie toch niet fiscaal aftrekbaar

Nieuws
Nederlands
woensdag, september 2, 2015 - 11:45
Lange tijd heeft de Vlaamse regering plannen gehad om de Vlaamse renovatiepremie af te schaffen en te vervangen door een belastingvermindering. Maar Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans is daarop teruggekomen. De renovatiepremie blijft bestaan, maar wordt wel hervormd. Wat er precies verandert, lees je in dit artikel.