apr

Absoluut! Sterker nog: elke nieuwbouwwoning kampt met zogenaamd bouwvocht in de muren – meestal tussen de 3.000 en 5.000 liter water. Een nieuw huis heeft gemiddeld tot twee jaar tijd nodig om volledig uit te drogen. Maar dan nog kunnen vochtproblemen de kop opsteken, bijvoorbeeld als gevolg van constructiefouten in het dak of de muren. 

Vochtproblemen, niet enkel in oude woningen

Akkoord, vochtproblemen worden doorgaans geassocieerd met oude woningen. Het klopt dat opstijgend vocht en beschimmelde muren vaker voorkomen in rijpere woningen, maar ook nieuwbouw kan ten prooi vallen aan vocht.

Laat je nieuwbouw voldoende uitdrogen

Om te beginnen heeft elke nieuwbouwwoning ongeveer twee jaar de tijd nodig om volledig uit te drogen. Bij de bouw van de woning is er namelijk heel wat water gebruikt – gemiddeld tussen de 3.000 en 5.000 liter – , bijvoorbeeld voor het cement, de mortel en het pleisterwerk. De woning overvloedig verluchten (én goed verwarmen) is de eerste jaren dus absoluut geboden. Op die manier vermijd je schimmelvorming. Wist je trouwens dat een ‘droge’ woning tot 15 procent energiezuiniger is?

Lekken in een nieuwbouw: waakzaamheid is geboden

Maar dat is nog niet alles. In een nieuwe woning zijn lekken in het loodgietwerk schering en inslag. Een slecht aangesloten leiding kan je zorgvuldig aangebracht pleisterwerk grondig vernielen. En ook lekken in muren of dakranden zijn nefast, zo blijkt al vlug na de eerste felle regenbui.

Wij pakken vocht in nieuwbouw aan

Gelukkig kunnen vochtproblemen efficiënt worden aangepakt. Zelfs tegen vochtproblemen in een nieuwbouwwoning kunnen wij het hoofd bieden. Een lekkende kelder of  problemen met de gevel? Contacteer ons vandaag nog voor een offerte.