aug

Heb je een gloednieuw huis of een gerenoveerde woning? In beide gevallen is vochtpreventie onmisbaar. Met een aantal eenvoudige ingrepen kun je vocht uit je woning bannen en opstijgend vocht vermijden. Het is zaak om een solide barrière tegen vocht te creëren, zonder al te veel te moeten investeren. 

Zorg voor een perfect afgewerkte woning

Vochtproblemen ontstaan niet zomaar. Er is altijd een oorzaak. Dikwijls heeft het te maken met een constructiefout die moeilijk te herstellen is. Als de symptomen aan het licht komen, is het te laat en moet je het vochtprobleem behandelen. Beter is het om preventief te werk te gaan en er in de eerste plaats voor te zorgen dat je woning perfect is gebouwd en afgewerkt. Vermijd koudebruggen, plaats vochtwerende barrières en zorg voor een kwalitatieve isolatie.       

Ventileren is de boodschap

Schimmel en vocht in huis worden dikwijls veroorzaakt door een gebrekkige ventilatie. Vooral in de badkamer en in de keuken is er veel waterdamp aanwezig. Wanneer die zich op de muren nestelt, worden de vochtproblemen zichtbaar. Bovendien zorgen schimmels voor een ongezond binnenklimaat en daar lijdt je gezondheid onder. Ventileren is dus een must in iedere woning. Je kunt ventilatieroosters plaatsen, maar een mechanisch ventilatiesysteem is een goed alternatief. 

Vochtpreventie: gebruik spuitkurk als buffer

Sommige mensen denken dat muren preventief injecteren vochtproblemen voorkomt, maar dat is een misvatting. Er bestaat wel een andere doeltreffende methode. Je kunt je gevel vochtbestendig maken en laten behandelen met spuitkurk. Het is een duurzaam product dat geschikt is voor alle soorten oppervlaktes.  

Heb je toch te kampen met opstijgend vocht? Dan doe je er goed aan om het euvel snel en doeltreffend aan te pakken. Bij DL Vochtbestrijding zijn we gespecialiseerd in opstijgend vocht, gevelrenovatie, kelderdichting en ventilatie.

Neem gerust contact met ons op voor een gratis diagnose.