aug

Vochtproblemen in huis hebben verschillende oorzaken

Vochtproblemen in huis kunnen verschillende oorzaken hebben. De twee grootste problemen zijn opstijgend vocht en condensatie. Bij opstijgend vocht dringt water in de muren. Dat zorgt in een eerste fase voor een vochtige kelder met bijbehorende muffe geur en eventueel zelfs schimmelvorming. Het vocht kan ook in de muren van uw woning dringen, waardoor het pleisterwerk kan loslaten en de buitenmuren minder goed zullen isoleren.

Een ander vochtprobleem is condensatie. Dit wordt veroorzaakt door te weinig ventilatie in huis. Allerlei activiteiten zoals een douche of bad nemen, de was laten drogen, enzovoort zorgen ervoor dat er veel waterdamp in huis vrijkomt. Ook door onze ademhaling komt er vocht vrij, zo produceert een gezin van vier personen maar liefst tien liter waterdamp per dag!

De gepaste oplossing voor elk type vochtprobleem

Het is duidelijk dat voor deze verschillende vochtproblemen ( vochtige kelder, opstijgend vocht, schimmel, condensatie, …) ook verschillende oplossingen nodig zijn.Denk maar aan kelderdichting, injecteren van de muren, ventilatie verbeteren, …

Om die reden is het nodig om eerst te onderzoeken wat het probleem is en een correcte diagnose te stellen. Alleen zo kan er een plan van aanpak opgesteld worden dat echt werkt en vochtproblemen in je huis op lange termijn oplost. Schimmel verwijderen en opnieuw bepleisteren heeft bijvoorbeeld geen enkele zin als het onderliggende probleem met vochtige muren niet aangepakt wordt.

Gratis diagnose en een langdurige oplossing

Bij D&L Vochtbestrijding komen we over heel België bij je thuis langs voor een diagnose. Dat kost je helemaal niets! Pas nadat we klaar en duidelijk uitgelegd hebben wat het probleem is en hoe we het zullen oplossen, beslis je of je met ons wil samenwerken. Maak dus snel een afspraak voor een gratis diagnose!

Gerelateerde artikels

Oude woning met vocht? Speel op zeker met een totaalrenovatie

Nieuws
Nederlands
woensdag, december 2, 2015 - 11:45
Het Belgische woonpatrimonium behoort tot de oudste van Europa. Veel huizen en appartementen zijn sterk verouderd en voldoen niet aan de huidige normen en eisen. Woon jij ook in een oud huis met een povere isolatie en een slechte waterdichting? Overweeg dan een totaalrenovatie die niet alleen de oppervlakkige gebreken aanpakt, maar je hele woning een upgrade geeft.

Ventileer ook op koude dagen en nachten

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 28, 2015 - 11:45
Iedereen is overtuigd van het belang van een goede isolatie, zeker in de winter. Ventilatie is voor veel mensen minder vanzelfsprekend. Als het buiten koud is, hou je je ramen en deuren dicht, toch? Vergis je niet: ook in de winter is ventilatie van het grootste belang …

Je droomhuis gevonden? Let op mogelijke vochtproblemen

Nieuws
Nederlands
woensdag, september 9, 2015 - 11:45
In oudere huizen krijg je vaak te maken met vochtproblemen zoals opstijgend vocht, maar ook recente woningen kunnen lijden onder vocht. Maar liefst één op vijf woningen kampt met vervelende vochtproblemen. Op welke mogelijke vochtproblemen moet je letten wanneer je een huis koopt?

Schimmelallergie: schadelijker dan je denkt

Nieuws
Nederlands
vrijdag, augustus 7, 2015 - 11:45
Lopende neus, tranende ogen, jeukende huid of felle niesbuien: het hooikoortsseizoen is weer begonnen en mensen met een allergische aanleg zullen het geweten hebben. Maar niet alle allergische reacties worden veroorzaakt door pollen en stuifmeel. Ook schimmels in vochtige woningen kunnen zware allergieën opwekken.

Vochtproblemen na renovatiewerken: wie is verantwoordelijk?

Nieuws
Nederlands
woensdag, juli 22, 2015 - 11:45
Ondervind je hinder van vochtproblemen nadat je renovatiewerken aan je woning hebt laten uitvoeren? Dan rijst meteen de vraag wie hiervoor verantwoordelijk is, en dus de factuur voor de extra herstelwerken moet betalen. Neem alleszins zo gauw mogelijk contact op met een vochtspecialist om een schadedossier op te stellen.