nov

Vochtproblemen kunnen je huis op elk moment treffen. Maar in de winter, wanneer je extra veel belang hecht aan een degelijk isolatie en een gezond binnenklimaat, kun je vocht pas écht missen als de pest. Wees daarom op de hoede voor de mogelijke gevolgen van sneeuw en ijs op je dak of muren.

Lekken door stilstaand ‘water’

Een van de risico’s van winterse neerslag is dat er zich een dik pak sneeuw of ijs op je dak kan vormen. Platte daken zijn normaliter perfect waterdicht, waardoor er geen water zou mogen binnendringen, maar soms loopt het toch fout. Een hellend dak is trouwens nog riskanter, want zo’n dak is niet voorzien op een pak sneeuw of een dikke laag ijs. Wanneer de sneeuw of het ijs langzaam smelt, kunnen zij kleine poeltjes vormen achter een barrière van vaste sneeuw. In het slechtste geval sijpelt vocht in je isolatiemateriaal, wat nefast is voor de structurele gezondheid van je woning.

Ook op de grond kan sneeuw een probleem vormen. Wanneer een dik pak sneeuw blijft liggen, oefent deze vochtige massa druk uit op je muren en fundamenten. Kleine lekken of scheurtjes zijn voldoende om vochtproblemen te veroorzaken. Je kelder is veelal het eerste slachtoffer van ongewenst vocht.

Condensatierisico bij koud weer

Ook wie geen last heeft van lekken, kan hinder ondervinden van langdurig koud weer, sneeuw en ijs. Hoe dan? Wanneer het buiten erg koud is, kan de vochtige binnenlucht condenseren tegen je plafond of buitenmuren. Voelen je plafond, muren en raamprofielen koud aan? Dan zijn ze onvoldoende geïsoleerd en kan zich hier dus condens opstapelen. Condensatie is een veel voorkomend probleem in de winter, en kan aanleiding geven tot ernstigere vochtproblemen.

Vochtproblemen opsporen

Je kunt vochtproblemen nooit te vroeg opsporen! Hoe sneller je erbij bent, hoe makkelijker een vochtexpert de problemen kan oplossen en schimmelplekken kan verwijderen. Ondervind jij last van insijpelend vocht, opstijgend vocht of andere vochtproblemen onder invloed van sneeuw of ijs? Neem dan snel contact op met DL Vochtbestrijding. Wij analyseren het probleem vrijblijvend en gratis en stellen een gepaste oplossing voor.

Gerelateerde artikels

Je droomhuis gevonden? Let op mogelijke vochtproblemen

Nieuws
Nederlands
woensdag, september 9, 2015 - 11:45
In oudere huizen krijg je vaak te maken met vochtproblemen zoals opstijgend vocht, maar ook recente woningen kunnen lijden onder vocht. Maar liefst één op vijf woningen kampt met vervelende vochtproblemen. Op welke mogelijke vochtproblemen moet je letten wanneer je een huis koopt?