jul

Ondervind je hinder van vochtproblemen nadat je renovatiewerken aan je woning hebt laten uitvoeren? Dan rijst meteen de vraag wie hiervoor verantwoordelijk is, en dus de factuur voor de extra herstelwerken moet betalen. Neem alleszins zo gauw mogelijk contact op met een vochtspecialist om een schadedossier op te stellen.

Vochtproblemen: tien jaar aansprakelijkheid

Als je verbouwingen aan je woning laat uitvoeren door een architect en een erkend bouwbedrijf zijn beide instanties verantwoordelijk voor eventuele fouten die tijdens de werken zijn gebeurd. Het kan dan gaan om ontwerpfouten (architect) of uitvoeringsfouten (aannemer). Deze aansprakelijkheid geldt voor een periode van tien jaar.

Als vochtproblemen veroorzaakt worden door renovatie- of verbouwingswerken, vallen ze in principe ook onder deze aansprakelijkheid van de aannemer of de architect.

Discussies

Vochtproblemen in en rond je woning zijn gemakkelijk herkenbaar aan vochtige muren, afbrokkelende verf, loskomend behang, zwarte plekken op de muur, schimmelvorming of opstijgend water in je kelder.

Om oeverloze discussies en lange procedures te vermijden, schakel je best meteen een bouwexpert of een vochtprofessional in. Via een uitgebreide vochtdiagnose kunnen zij de oorzaak van de vochtproblemen accuraat in kaart brengen. Met behulp van je verzekeringsmaatschappij stel je zo een gedetailleerd schadedossier op. Als je aannemer of architect hierin weigeren mee te gaan, stel je hen in het slechtste geval met behulp van een advocaat in gebreke. Zo kan de aansprakelijkheidstermijn niet meer vervallen.

Vochtproblemen: DLVochtbestrijding biedt de eerste hulp

Wil je vochtproblemen snel en doeltreffend aanpakken? Kies dan voor de expertise van DLVochtbestrijding. Onze professionals zijn zowel gespecialiseerd in opstijgend vocht, gevelrenovatie, kelderdichting en ventilatie. Met een totaalrenovatie combineren we alle elementen en focussen we mee op de afwerking.

Kijk snel op onze website voor meer informatie over onze dienstverlening. Je kunt ons ook altijd contacteren en een gratis diagnose aanvragen.

Gerelateerde artikels

Oude woning met vocht? Speel op zeker met een totaalrenovatie

Nieuws
Nederlands
woensdag, december 2, 2015 - 11:45
Het Belgische woonpatrimonium behoort tot de oudste van Europa. Veel huizen en appartementen zijn sterk verouderd en voldoen niet aan de huidige normen en eisen. Woon jij ook in een oud huis met een povere isolatie en een slechte waterdichting? Overweeg dan een totaalrenovatie die niet alleen de oppervlakkige gebreken aanpakt, maar je hele woning een upgrade geeft.

Ventileer ook op koude dagen en nachten

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 28, 2015 - 11:45
Iedereen is overtuigd van het belang van een goede isolatie, zeker in de winter. Ventilatie is voor veel mensen minder vanzelfsprekend. Als het buiten koud is, hou je je ramen en deuren dicht, toch? Vergis je niet: ook in de winter is ventilatie van het grootste belang …

Je droomhuis gevonden? Let op mogelijke vochtproblemen

Nieuws
Nederlands
woensdag, september 9, 2015 - 11:45
In oudere huizen krijg je vaak te maken met vochtproblemen zoals opstijgend vocht, maar ook recente woningen kunnen lijden onder vocht. Maar liefst één op vijf woningen kampt met vervelende vochtproblemen. Op welke mogelijke vochtproblemen moet je letten wanneer je een huis koopt?

Schimmelallergie: schadelijker dan je denkt

Nieuws
Nederlands
vrijdag, augustus 7, 2015 - 11:45
Lopende neus, tranende ogen, jeukende huid of felle niesbuien: het hooikoortsseizoen is weer begonnen en mensen met een allergische aanleg zullen het geweten hebben. Maar niet alle allergische reacties worden veroorzaakt door pollen en stuifmeel. Ook schimmels in vochtige woningen kunnen zware allergieën opwekken.

Hevige onweders op komst? Controleer je huis nadien op vocht!

Nieuws
Nederlands
woensdag, juli 8, 2015 - 11:45
Wie droomt er nu niet van een lange, warme zomer? In ons gematigd zeeklimaat worden hete dagen helaas ook gevolgd door hevig onweer. Zeker in Vlaanderen, met de dichte lintbebouwing, leidt massale regenval al eens tot wateroverlast of overstromingen. Het is dus zeker aan te raden om na periodes van felle onweersbuien je huis te controleren op insijpelend vocht of andere vochtproblemen.