okt

Vochtproblemen in huis los je niet alleen aan binnenkant op. Ook je gevel speelt een rol in de bescherming tegen vocht. Almaar meer mensen verkiezen spuitkurk als beschermende gevelbekleding. Ontdek hoe je spuitkurk inzet om vochtproblemen te voorkomen.

Voordelen van spuitkurk

Is je gevel toe aan een grondige renovatie? Dan biedt spuitkurk veel mogelijkheden. Spuitkurk bestaat uit natuurlijke kurkkorrels en wordt op de bestaande gevel gespoten. Het hecht zich perfect op baksteen, beton, metaal, hout en verf en is dus geschikt voor alle woningen.

Spuitkurk heeft een heel hoge isolatiewaarde. Zo hou je de koude ’s winters buiten en de koelte ’s zomers binnen. Dat merk je op je energiefactuur. Spuitkurk sluit koudebruggen en condensproblemen uit en voorkomt op die manier heel wat vervelende en ongezonde vochtproblemen in je woning. Verder is een gevelbescherming met spuitkurk een goede akoestische isolatie.

Vochtproblemen voorkomen

Een groot voordeel van spuitkurk is dat het honderd procent waterbestendig is. Het werkt waterafstotend, maar laat wel waterdamp door. Op die manier houdt je spuitkurk-gevelbekleding geen vocht vast en vermijd je vochtproblemen in je muren. Terwijl spuitkurk je gevel beschermt tegen de grillen van de natuur, kan je woning wél blijven ademen. Dat verlaagt de kans op vochtproblemen en schimmelvorming aanzienlijk.

Esthetiek en duurzaamheid

Je gevel bekleedt je niet elk jaar. Kies daarom voor een duurzame oplossing die zowel esthetisch als hoogisolerend is. Bij spuitkurk heb je de keuze uit verschillende kleuren. Bovendien heeft spuitkurk een esthetische korrel die er natuurlijk en authentiek uitziet.

Spuitkurk wordt gemaakt op basis van natuurlijke kurk, acrylaathars op waterbasis, oliën en pigmenten, en is een milieuvriendelijke keuze voor je gevel. Het kan snel worden aangebracht en is brandwerend en onderhoudsvriendelijk.

Gerelateerde artikels

Oude woning met vocht? Speel op zeker met een totaalrenovatie

Nieuws
Nederlands
woensdag, december 2, 2015 - 11:45
Het Belgische woonpatrimonium behoort tot de oudste van Europa. Veel huizen en appartementen zijn sterk verouderd en voldoen niet aan de huidige normen en eisen. Woon jij ook in een oud huis met een povere isolatie en een slechte waterdichting? Overweeg dan een totaalrenovatie die niet alleen de oppervlakkige gebreken aanpakt, maar je hele woning een upgrade geeft.

Ventileer ook op koude dagen en nachten

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 28, 2015 - 11:45
Iedereen is overtuigd van het belang van een goede isolatie, zeker in de winter. Ventilatie is voor veel mensen minder vanzelfsprekend. Als het buiten koud is, hou je je ramen en deuren dicht, toch? Vergis je niet: ook in de winter is ventilatie van het grootste belang …

Hoe belangrijk is een goede kelderisolatie?

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 21, 2015 - 11:45
Isolatie is hét woontopic van nu. Een goede isolatie is, in combinatie met een degelijk ventilatiesysteem, onmisbaar in een energiezuinige en gezonde woning. Toch vergeten veel mensen om hun kelder aan te pakken, terwijl dit juist een erg vochtgevoelige ruimte is. Hier lees je waarom kelderdichting en kelderisolatie absoluut onmisbaar zijn.

Nieuw: de vochtmeter met warmtebeeldcamera

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 7, 2015 - 11:45
Een belangrijke innovatie in vochtbestrijding is een nieuwe vochtmeter met ingebouwde warmtebeeldcamera. Met dit toestel krijgt de expert van DL Vochtbestrijding een accuraat beeld van het vochtprobleem en kan hij metingen verrichten op de juiste locaties.

Isoleren en ventileren: een noodzakelijk evenwicht

Nieuws
Nederlands
woensdag, september 30, 2015 - 11:45
Om vochtproblemen te voorkomen, is zowel isolatie als ventilatie onmisbaar. Een degelijk geïsoleerde woning heeft een nagenoeg constante temperatuur, wat het gezondste is voor je huis. Ventilatie is dan weer nodig om de vochtige, vervuilde lucht af te voeren en voldoende verse lucht binnen te laten.