jan

Voorkomen is beter dan genezen. Beletten dat je woning te kampen krijgt met opstijgend vocht, is dus een verstandig idee. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden. Een efficiënte manier is je muren injecteren met een vochtwerend product. De hamvraag hier is: doe je dit zelf of laat je het over aan een professional?

Je muren zelf injecteren

Er bestaan heel wat handleidingen, filmpjes en doe-het-zelfkits die je laten zien hoe je zelf een muur kan injecteren. Hiervoor moet je heel wat materiaal aankopen dat je waarschijnlijk maar één keer zal gebruiken. Vervolgens moet je alle stappen zorgvuldig volgen, één misstap en het loopt volledig mis. Je voelt het al aankomen, het is vaak beter om een deskundige te raadplegen en een professional het werk te laten doen.

Kiezen voor een professional

Op welke manier je je muren moet injecteren, verschilt van geval tot geval. Het is onmogelijk om dit zelf te bepalen, hiervoor laat je het best een vakman langskomen. De professionele vakman doet een grondige diagnose van de toestand van je woning. Daarna stemt hij zijn aanpak zo goed mogelijk op de situatie af. Hij bepaalt bijvoorbeeld of je buitenmuren injecteren volstaat, of dat je ook je binnenmuren moet laten behandelen.

Vochtproblemen hebben grote gevolgen

Een vochtprobleem schuilt vaak in een klein hoekje, maar kan grote gevolgen hebben. Zowel voor jouw gezondheid als voor het welzijn van je woning. De vochtplekken die er ontstaan zijn onwaarschijnlijk lelijk, maar de ongezonde lucht, de bacteriën en de schimmels maken het nog erger. Opstijgend vocht tast de isolatie van je woning langzaam aan en dat jaagt je energiefactuur de lucht in. Zoals we in de inleiding al aanhaalden: “Voorkomen is beter dan genezen.” en zeker wanneer het op vochtproblemen aankomt!

Gerelateerde artikels

Oude woning met vocht? Speel op zeker met een totaalrenovatie

Nieuws
Nederlands
woensdag, december 2, 2015 - 11:45
Het Belgische woonpatrimonium behoort tot de oudste van Europa. Veel huizen en appartementen zijn sterk verouderd en voldoen niet aan de huidige normen en eisen. Woon jij ook in een oud huis met een povere isolatie en een slechte waterdichting? Overweeg dan een totaalrenovatie die niet alleen de oppervlakkige gebreken aanpakt, maar je hele woning een upgrade geeft.

Ventileer ook op koude dagen en nachten

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 28, 2015 - 11:45
Iedereen is overtuigd van het belang van een goede isolatie, zeker in de winter. Ventilatie is voor veel mensen minder vanzelfsprekend. Als het buiten koud is, hou je je ramen en deuren dicht, toch? Vergis je niet: ook in de winter is ventilatie van het grootste belang …

Hoe belangrijk is een goede kelderisolatie?

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 21, 2015 - 11:45
Isolatie is hét woontopic van nu. Een goede isolatie is, in combinatie met een degelijk ventilatiesysteem, onmisbaar in een energiezuinige en gezonde woning. Toch vergeten veel mensen om hun kelder aan te pakken, terwijl dit juist een erg vochtgevoelige ruimte is. Hier lees je waarom kelderdichting en kelderisolatie absoluut onmisbaar zijn.

Voorkomt een passende gevelbekleding vochtproblemen?

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 14, 2015 - 11:45
Vochtproblemen in huis los je niet alleen aan binnenkant op. Ook je gevel speelt een rol in de bescherming tegen vocht. Almaar meer mensen verkiezen spuitkurk als beschermende gevelbekleding. Ontdek hoe je spuitkurk inzet om vochtproblemen te voorkomen.

Nieuw: de vochtmeter met warmtebeeldcamera

Nieuws
Nederlands
woensdag, oktober 7, 2015 - 11:45
Een belangrijke innovatie in vochtbestrijding is een nieuwe vochtmeter met ingebouwde warmtebeeldcamera. Met dit toestel krijgt de expert van DL Vochtbestrijding een accuraat beeld van het vochtprobleem en kan hij metingen verrichten op de juiste locaties.