jan

Zomerweer vochtDacht u dat vocht in de muren alleen opduikt in de winter of herfst? Dan moeten we die illusie helaas even doorprikken. Zelfs bij warme zomertemperaturen kunnen er vochtproblemen optreden. De oorzaak? Condensatie. Ook in de zomer kan de lucht namelijk behoorlijk vochtig zijn. Als er niet voldoende geventileerd wordt, begint het teveel aan vocht te condenseren en zich af te zetten op de omgeving. Ontdek hier hoe u dit vochtprobleem aanpakt!

Warme temperaturen zijn geen garantie tegen vocht in de muren

Warme of koude temperaturen maken niet het verschil tussen een woning met of zonder vochtproblemen. De relatieve vochtigheid mag in de winter en herfst dan wel hoger zijn dan in de zomer, ook bij warme temperaturen kan de lucht op een bepaald moment verzadigd raken (100% relatief vocht of dauwpunt), wat onvermijdelijk resulteert in condensatie en mogelijk vocht in de muren. Alleen ventilatie kan dit probleem verhelpen. Lees snel verder!

Frisse lucht, daar draait het om

Wist u dat het vochtgehalte in de lucht niet alleen afhangt van het weer? Ook zélf bent u verantwoordelijk voor een grote hoeveelheid waterdamp. Denk maar aan uw dagelijkse douchebeurt, uw kookkunsten, uw ademhaling, … Brengt dat allemaal samen in één gebouw, en u begrijpt dat niet alleen uzelf maar ook uw woning af en toe nood heeft aan frisse lucht.

Door alle ruimtes goed te ventileren vermijdt u niet alleen onaangename geurtjes maar ook ernstige problemen zoals vocht in de muren. En dat bespaart u heel wat ellende. Denk maar aan herstellingskosten, ademhalingsproblemen, …

Goed ventileren: zó gaat het in zijn werk

Ventilatieproblemen doen zich vooral voor in oudere woningen, maar ook nieuwbouw is er niet immuun voor. Wat kunt u eraan doen?

  • Voorzie een ventilatiesysteem in elke leefruimte.
  • Zorg dat elk ventilatiesysteem is aangepast aan de specifieke ventilatievereisten van elke ruimte. DL Vochtbestrijding heeft alvast de juiste toestellen in huis. Onze experts bekijken de noden van elke leefruimte en installeren vervolgens een toestel op maat.

Meer weten? Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!