Hoe het vocht in de muren meten

Vocht in huis zorgt voor problemen, zoveel is duidelijk. Niet alleen brengen opstijgend vocht en condensatie uw huis materiële schade toe, het is ook slecht voor uw gezondheid. Een te hoge luchtvochtigheid verhoogt de verspreiding van microben, en stimuleert schimmelvorming op muren en plafonds. Schimmelsporen zorgen op hun beurt voor ademhalingsproblemen. Maar wist u ook dat de relatieve vochtigheidsgraad in huis ’s winters meestal hoger ligt dan ’s zomers? Ook andere factoren kunnen een invloed hebben op de vochtigheidsgraad! Het is dus belangrijk de resultaten van een vochtmeting goed te interpreteren. Dit laat u het best over aan professionals.

Vocht in muren meten

Telkens DL een diagnose uitvoert bij een vochtprobleem, hoort daar een vochtmeting bij. Met behulp van een professionele vochtmeter, achterhalen wij of het vochtpercentage in huis of in uw muren te hoog ligt. Indien dit het geval is, bepalen we de exacte oorzaak van het probleem, en bieden we verschillende oplossingen.

  • Woonhuisventilatie: een goede ventilatie voorkomt vochtproblemen en zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat
  • Injecteren van muren:  deze techniek roept opstijgend vocht een halt toe

DL werkt met gecertificeerde producten en eigen techniekers. Na de behandeling garanderen wij u 30 jaar vochtvrije muren, en dat tegen een competitieve prijs!


Hebt u last van vochtproblemenContacteer DL en vraag uw gratis diagnose en vochtmeting aan!