Vochtige muren injecteren: procédé

Vochtige muren zijn een structureel probleem, waarvan niet alleen de symptomen maar ook de oorzaak moet aangepakt worden. Het injecteren of impregneren van de muren met een waterwerende vloeistof is één van de meest succesvolle manieren om voorgoed komaf te maken met muren die last hebben van opstijgend vocht. Bij het injecteren van vochtige muren volgt DL Vochtbestrijding een bepaald procédé:

  • Eerst en vooral boren onze experts schuin omlaag lopende gaten in de muur.
  • Deze gaten worden vervolgens met een speciale vochtwerende injecteringsvloeistof gevuld. Aangezien de muur bestaat uit een poreus materiaal (steen of beton), zuigt die de vloeistof geleidelijk op. Zo wordt er gebruik gemaakt van de capilaire (zuigende) werking van de muur, en verspreidt het product zich over de hele muur. In plaats van grondwater wordt dus de injecteringsvloeistof opgezogen. DL ontwikkelde hiervoor een eigen gecertificeerde 85% Injectie Gel.
  • Uiteindelijk wordt de vloeistof vanzelf hard en werkt ze als vochtafstotende barrière.
  • Het is belangrijk dat aangetast pleisterwerk en aangetaste voegen verwijderd worden. Anders blijven deze uw huis schade berokkenen.
  • Afwerking: herbepleistering van de behandelde muren om doorgang van het restvocht te verhinderen.

Injecteren van vochtige muren bij DL

DL Vochtbestrijding heeft een jarenlange ervaring opgebouwd met het bestrijden van vochtproblemen. We weten dus als geen ander hoe we vocht permanent uit uw woning kunnen weren. Wij werken met de nieuwste technieken en  gecertificeerde producten. 

Wat kost dat?

Een vaste kostprijs voor het injecteren van vochtige muren kunnen we moeilijk voorop stellen. Die verschilt namelijk naargelang de omvang van uw vochtproblemen.

Waar u wel zeker kan van zijn:

  • Een eerlijke en competitieve prijs!
  • 30 jaar garantie tegen opstijgend vocht!

Goed om weten: de overheid voorziet in bepaalde gevallen premies voor de behandeling van vochtige muren.


Contacteer onze professionals vandaag nog, en zeg vochtige muren voorgoed vaarwel!