Vochtproblemen in huis? DL Vochtbestrijding is de oplossing

Heeft u te maken met vochtproblemen? Dan bent u niet de enige. Ons Belgisch klimaat zorgt het grootste deel van het jaar voor een vochtige omgeving. Tel daarbij een vaak gebrekkige woningventilatie en het feit dat een gezin van 4 personen gemiddeld 10 liter waterdamp per dag produceert, en u begrijpt waarom veel gezinnen te kampen hebben met vochtproblemen in huis.

Vochtproblemen: de gevolgen op een rijtje

Overtollig vocht in huis manifesteert zich in vele vormen. Het meest voorkomende vochtprobleem is opstijgend vocht. Het vocht wordt als het ware opgezogen door het metselwerk, met vochtige of zelfs natte muren als gevolg. Als u niet ingrijpt tegen vocht in uw muren, kan u last krijgen van volgende vochtgerelateerde problemen:

  • Schimmelvorming: niet alleen ogen schimmels of zwammen op de muren niet echt appetijtelijk, ze kunnen ook schadelijk zijn voor de gezondheid.
  • Zoutuitbloeiingen en vernietiging van het metselwerk, schrijnwerk en interieur.
  • Slecht isolerende buitenmuren : vocht heeft een negatief effect op de isolerende kwaliteiten van uw buitenmuren. Uw muren houden de kou minder goed buiten, met alle gevolgen vandien.
  • Geurhinder: schimmelvorming zorgt voor een onaangename muffe geur in huis.

Condensatie: een broeihaard voor schimmels

Condensatie is een tweede belangrijk vochtprobleem. Tijdens uw dagelijkse bezigheden produceert u onbewust een grote hoeveelheid waterdamp. Denk bijvoorbeeld aan douchen, koken, praten, ademen,… Als de lucht in uw huis niet goed kan circuleren, condenseert die waterdamp op muren, ramen en andere oppervlakken. Een echte broeihaard voor schimmels! Een goede woonhuisventilatie is dus absoluut noodzakelijk.

Hoe vochtproblemen oplossen?

Hebt u last van één van bovenstaande vochtproblemen? DL Vochtbestrijding is al jaren één van de pioniers op het vlak van vochtbestrijding.