Kent u de fabeltjes over opstijgend vocht?

Veel gebouwen hebben te kampen met opstijgend vocht in de vloer of muren. Muren zijn meestal opgetrokken uit poreuze materialen als steen of beton, waardoor grondwater als het ware opgezogen wordt. Het gevolg: vochtige muren, schade aan uw huis, schimmelvorming en een muffe geur.

Alleen oude, slecht onderhouden huizen hebben last van opstijgend vocht.

Niets is minder waar! Hoewel oudere huizen natuurlijk vaker te kampen hebben met vochtproblemen, zien we dat ook nieuwbouw vatbaar is voor opstijgend vocht in de muren. Steeds vaker bouwt men immers op bouwgronden die eigenlijk teveel grondwater bevatten. Al na enkele jaren kruipt het grondwater langs de vloer en muren omhoog. Het kan dus in ieder huis voorkomen!

Het probleem is al te groot, ik kan niets meer laten doen aan mijn vochtprobleem

Gelukkig is dit niet waar, u kan dit probleem elk moment aanpakken. Als uw muren al ver aangetast zijn, kan het zijn dat we ingrijpender maatregelen moeten treffen. Sowieso stellen we altijd eerst een grondige diagnose van de situatie. Nadien gaan we het het probleem te lijf op de voor uw huis gepaste manier: dmv injectie, plaatsing van een vochtwerende laag, verwijdering van beschadigd pleisterwerk,… We bieden u een garantie van 30 jaar !

Meer info over de behandeling van opstijgend vocht

DL Vochtbestrijding heeft een jarenlange ervaring opgebouwd als het gaat om vochtbestrijding. Bladdert uw behang af? Ontsieren vochtplekken uw muren? Aarzel dan niet en vraag DL Vochtbestrijding om een gratis diagnose!