Heeft u last van schimmel in huis?

Muurschimmel is een vaak voorkomend probleem in zowel oudere als nieuwe huizen. Zo’n schimmels manifesteren zich in de vorm van bruine of zwarte vlekken op de muur of op het plafond, en verspreiden een muffe, aardachtige geur. In extreme gevallen kunnen er zelfs paddestoelen uit de muur groeien. Niet echt een appetijtelijk zicht dus.

Schimmel in huis: oorzaak

Muurschimmel is meestal een rechtstreeks gevolg van een vochtprobleem. Vaak ligt de oorzaak bij opstijgend vocht of condensatie, waardoor uw muren vochtig worden en schimmelvorming ontstaat. Schimmel door vocht heeft niets te maken met gebrekkige hygiëne, u hoeft er zich dus niet voor te schamen! Het is wel belangrijk dat de schimmel behandeld wordt, want schimmel in huis is niet alleen een vies zicht, het is ook nefast voor de gezondheid.

Schimmel in huis en gezondheid

Muurschimmel zorgt in feite voor luchtvervuiling. De sporen van de schimmels komen in de lucht terecht. Grote hoeveelheden hiervan kunnen voor gezondheidsproblemen zorgen, zeker als de bewoners aan bepaalde allergieën lijden. Ook astma, rinitis en andere ademhalingsstoornissen kunnen zich door schimmel in huis sneller ontwikkelen. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat kinderen die in vochtige huizen wonen, tot 2,5 keer meer aandoeningen van de luchtwegen hebben dan andere kinderen. Schimmel in huis kan dus ziek maken: wapen u ertegen!

Muurschimmel: beter voorkomen dan genezen

Een schimmelprobleem moet u bij de wortels aanpakken. Als u schimmels gewoon verwijdert, steken ze na verloop van tijd opnieuw de kop op. DL Vochtbestrijding maakt voor u graag een professionele diagnose. Met welk soort vochtprobleem hebt u te kampen? Wat is de beste oplossing voor uw specifieke situatie? 
Kijk niet met lede ogen aan hoe muurschimmel uw huis en uw gezondheid aantast. Neem vrijblijvend contact op met DL en kies voor een professionele aanpak van schimmel! Vraag nu uw gratis diagnose aan.